Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A digitális háziorvos, okos eszközök

A digitális háziorvos, okos eszközök

Orvoshoz két estben fordulunk, prevenció vagy meglévő betegség végett.

Szerintem sokak számára egy macerás dolog. Időpontot kell foglalni, várni kell a váróteremben, sokszor attól is tartunk, hogy esetleg ott elkapunk valamint, s persze fenntartásokkal küzdünk, hogy találnak valami olyan betegséget, mely terápiát igényel. A Covid óta pedig sokaktól hallom, hogy magánrendelésre heteket, szakrendelőbe pedig hónapok múlva kapnak időpontot.

Egy komolyabb kivizsgálás pedig rengeteg időt von el, várakozásra késztet, s valljuk be őszintén, idegőrlő lehet.

Pedig ha jobban belegondolunk, szinte csak néhány percet töltünk a rendelőben és már egy közeli diagnózis felállítása meg is történt. Mennyivel könnyebb lenne, ha mindenkinek lenne egy szomszédja, akihez átugrik vagy épp a kerítés túloldaláról megmutatja a torkát. Álmodozom, ugye. pedig ennek a gyakorlati megoldása már nem kivitelezhetetlen. Okos eszközök otthonra!

A Covid19 járvány rávilágított a beteg-orvos közötti kapcsolat nehézségeire fizikai távolságok esetén.

Szerencsére a tudomány fejlődésével egyre több olyan termék jelent meg a piacon, melyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy több 100 vagy akár 1000 km távolságot leküzdve sem jelentsen problémát a diagnózis felállítása.

Lehetőség van akár EKG, vérnyomás vagy vércukor értékét ellenőrizni egy páciensnek úgy, hogy a páciens az otthonában van és az orvos a rendelőből számítógépén tekint rá a betegei értékeire különösebb kontakt, találkozás nélkül, hiszen megjelentek az okos eszközök az orvostechnika kínálatában,

Egyes nyugati társadalmak már digitális módszereket használnak a beteg és orvos közötti kapcsolat fenntartása végett. Az orvostechnika fejlődése, az okos eszközök lehetővé teszik, hogy e-mail, messenger, sms, applikációk segítségével megoszthatók az egészségügyi értékeink. 

Okos eszközök - előnyök, lehetőségek:

  • cégünk a termékek kizárólagos importőre Magyarországon, kérdés esetén bármikor fordulhatsz hozzánk
  • megbízható okos termékek, orvostechnikai minősítéssel rendelkeznek
  • abszolút költségkímélő, megfizethető, egészségpénztárra elszámolható
  • céges kiadásokban költségként leírható
  • pályázatok alkalmával felhasználható

Okos eszközök - felhő alapú adattárolás

Viatom Vihealth ingyenes applikáció

Okos eszközök az egészség szolgálatában

Ennek lehetősége időmegtakarítást jelent mind az orvos, mind a páciens számára, nem beszélve az esetleges korai stádiumban felismerhető problémák jelentőségéről.

Természetesen nincs szó arról, hogy ezzel a lehetőséggel teljes mértékben helyettesíteni tudnánk 100%-ban az orvossal való személyes találkozást, viszont számos esetben elkerülhető lenne az intézményekben a hosszas várakozás.

10 érv az okos termékek mellett:

Viatom Checkme Pro digitális háziorvos a családban

EKG, mely már a zsebedben is elfér!

1.     Nincs többé vérnyomás vagy vércukor napló vezetése!

Az okos vérnyomásmérő, Bluetooth-os pulzoximéter, légzésfigyelő, otthoni EKG készülék, alvásteszt- alvás monitorizáló készülékek vagy okos vércukorszint mérő készülékek már a mért értékeket tárolni tudják, s naplószerűen vezetik napra, időpontra lebontva a változásokat.

2.     Itt már minden digitális – felhő alapú biztonságos tárolás

A készülék belső memóriája és kijelzőjén túl minden adat felhő alapon, az ingyenes applikációban érhető el.

3.     Visszajelzés

Az ,,okos gyógyászat termékei nem csak mérnek, de mosoly vagy szomorú jel formájában, esetleg zöld, piros, sárga színű kijelző megjelenítésével vissza is jeleznek az érték elfogadható állapotáról.

4.     Kimutatások, elemzés

Az iHealth, Viatom, Go2Sleep termékek a visszajelzésen túl akár kimutatásokat is végeznek. Diagramok, ábrák, sőt egyes kimutatások részletes elemzéseket is elvégeznek a személy értékeiről.

5.     Adatok továbbítása

A mérések során generált adatokat nem tárolni, de továbbítani is tudod, szinte bármilyen platformon. De ami mindenképp nyerő találmány, dönthetsz úgy, hogy az ingyenes applikáció letöltésekor vagy bármikor, amikor úgy tartja kedved, be is állíthatod állandó megosztásra a szakorvosnak vagy közeli hozzátartozónak, s akár 1000 km-eket is áthidalva láthatók a mindennapi/aktuális és korábbi mérések, úgy, hogy csak egyszer biztosítottál hozzáférést az illetőnek.  

6.     Nem csak pillanatnyi, folyamatos értékek nyomon követése

Számos okos diagnosztikai termékek nem csak egyszeri mérés értékedet rögzíti. Elmész futni, felhelyezett a mellkasra a 9cm-es EKG készüléket és a szakorvos 4 településsel távolról is a ,,sarkadban lehet”.

7.     Segíti és gyorsítja a diagnózis felállítását

Több alkalommal már bizonyosságot nyertünk, hogy ezen smart eszközök használata, annak adatinak továbbítása segítette a szakorvos munkáját a diagnózis felállítása céljából. A folyamatos mérések segítséget nyújtanak abban, hogy akár egy egész 24 órát vagy alváshossz alatti mérések, napi rutin elvégzése mellett hogyan viselkedik a vérkeringésünk, szívünk állapota, így közelebbi képet kap az orvos is az állapotodról, gyorsabb a diagnózis felállítása, tisztább a kép.

8.     Pénztárca barát

Az otthoni okos gyógyászat termékei már megfizethető áron beszerezhetőek.

,, Az idő pénz!” Időpontfoglalás helyett érdemes 1-1 okos terméket beszerezned.

Érdemes szétnézni az aktuális akciók menüpont alatt, hogy plusz kedvezményekre is szert tehess.

Öndiagnosztika - SmartMedical webáruház

9.     Egyszerű használat

Tekintettel arra, hogy ezek az okos diagnosztikai eszközök otthoni felhasználásra készültek, felhasználó barát kialakításuk végett idősek és fiatalok számára problémamentes használatot kölcsönöz. A kijelző vagy az applikáció pontról pontra vezérel a működés, adatok rögzítése során. Ezek az okos eszközök nem csak applikációval, manuális úton is használhatod őket.

10.  Megbízható értékek

Számos termékkel tele van a piac. Ki ezt ígér, ki azt a termékéről. Nehéz dönteni mit is tegyünk a kosárba. Soha nem elvárt azonban, hogy egyik termék ugyanazt az értéket mérje pontosan, mint a másik. A használati utasítások műszaki paramétereinél +- 0,1-3-4 értékek jellemzően erre hívják fel a figyelmet. Ez nem azt jelenti, hogy nem megbízható a termék, csupán ennyi az elfogadott differencia tartománya. Diagnosztikai termékek esetén érdemes meggyőződni arról, hogy a termék megkapta-e az orvostechnikai termék tanúsítványát.

Inkább költsünk a megelőzésre, mintsem később a betegségünkre!

Kapcsolat (smartmedical.hu)

Tartalomhoz tartozó címkék: #Okos Gyógyászat
Árukereső.hu