Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BLOG

Viatom készülékek – Szemmel tartják a legfontosabb értékeket

Viatom készülékek – Szemmel tartják a legfontosabb értékeket

Bizonyára veled is gyakran előfordul, hogy ellenőrizni szeretnéd az egészségügyi állapotod, azonban nem olyan égető a helyzet, hogy emiatt orvoshoz fordulj – különösen igaz ez napjainkban, amikor a koronavírus megfékezése érdekében próbáljuk minimálisra csökkenteni a nyilvános helyek felkeresésének a számát. A Viatom termékcsaládnak köszönhetően a rutinvizsgálatokat otthon is elvégezheted, és a nap bármely pillanatában megbizonyosodhatsz róla, hogy nincs okod az aggodalomra.

Akár az EKG értékeid, akár a vérnyomásod, a véroxigénszinted, a pulzusod vagy a testhőmérsékleted szeretnéd ellenőrizni, a Viatom termékcsaládra a nap bármely pillanatában számíthatsz. Az orvostechnikai eszközöket egy ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével mobiltelefonoddal vagy táblagépeddel is szinkronizálhatod, de a mért értékeket okoseszközök beiktatása nélkül, a hagyományos formában is használhatod.

A Viatom készülékek használatával a család minden tagjának otthonod kényelméből, orvos felkeresése nélkül, a nap 24 órájában szemmel tarthatod az egészségügyi értékeit, a kapott eredményeket pedig néhány gombnyomással továbbíthatod egy szakembernek.

Ha mérlegelsz csak okosan

Ha mérlegelsz csak okosan

Bizonyos használati tárgyakra – annak ellenére, hogy az egészségünket szolgálják – képtelenek vagyunk jó szívvel gondolni. Tökéletes példa erre a személymérleg, ami könyörtelenül szembesít bennünket a valósággal, és csak ritkán hajlandó örömre okot adó értékeket mutatni. A rossz hír hozóját éppen ezért előszeretettel dugjuk el a fiók mélyére, és „amiről nem tudunk, az nem fáj” alapon egy időre inkább lemondunk az értékek ellenőrzéséről. Egészséged érdekében Neked eszedbe se jusson így gondolkodni!

Ahelyett, hogy végleg hátat fordítanál a testsúlyellenőrző eszközöknek, nézz szembe a tényekkel. Ne temetkezz édes tudatlanságba, hanem próbáld meg feltárni a probléma gyökerét. Minderre természetesen egy hagyományos személymérleg alkalmatlan lenne, viszont egy okosmérleg beszerzésével pontosabban feltérképezheted, hogy mi állhat a súlygyarapodás hátterében.

Az elhízás korunk népbetegsége. A szakemberek prognosztizációja szerint 2025-re a világon minden ötödik ember túlsúlyos lesz1. Magyarországon ráadásul még égetőbb a helyzet, hiszen hazánk Európa legelhízottabb nemzetének számít – jelenleg minden harmadik felnőtt és ötödik gyermek súlyproblémával küzd2.

Pandémia – véroxigénszint mérés

Pandémia – véroxigénszint mérés

Az elmúlt hónapokban a COVID-19 járvány félelmet és bizonytalanságot okozott számunkra a jövővel kapcsolatban. A pulzoximéter értékes eszköz lehet a COVID-19 észlelése alatt, véroxigén szint mérésére.

A koronavírus által generált egyik esetleges megbetegedés a tüdőgyulladás, légzési nehézség. A tüdőgyulladás a véroxigénszint csökkenésével párosulhat. Az oxigénellátásunk kontrolálására nyújt segítséget a véroxigénszint mérő készülék.

Az egészséged a te kezedben, vagyis az ujjadon van.

A véroxigénszint mérés azt mutatja meg, hogy a vörösvértesteid a lehetséges oxigénszállító képességük mekkora hányadát használják. 

  • 96-100% közötti érték az egészséges, azaz normál érték
  • 90-95% közötti érték felhívja a figyelmet, hogy csökken az oxigénellátás
  • 88% vagy alacsonyabb értéknél javasoljuk a kezelőorvos felkeresését, tájékoztatását

Terméket az alábbi problémák esetén érdemes beszerezni otthonra:

légzőszervi megbetegedés, szívbetegség.

 

Párásítás mesterfokon

Párásítás mesterfokon

A párásító plusz nedvességet juttat a légtérbe, védelmet biztosítva a szervezetünknek a szárazság káros hatásaival szemben. Különösen hatékony lehet télen, nátha, megfázás vagy kiszáradt bőr esetén.

Érezd magad otthon távolról is

A Mijia applikáció segítségével a munkahelyedet elhagyva már a mobilodon előre kérheted, hogy a készülék indítsa el a párásítást, hogy mire hazaérsz az optimális környezet fogadjon a nyugalom és a pihenés érdekében.

Tipp: ha a párod már otthon van, vicceld meg azzal, hogy elindítod a készüléket. Szerezz be nálunk a Xiaomi MiHome 360 okos kameráját és élőben láthatod a reakcióját. smiley

Intelligens funkciók

A Smartmi párásítók intelligens párásító funkcióval vannak ellátva, ami azt jelenti, hogy folyamatosan figyeli a levegő páratartalmát, és amennyiben ez az érték 40% vagy alacsonyabb, úgy a készülék növeli a ventilátorok teljesítményét és nedvesíti a levegőt.

Naipo Univerzális masszázs

Naipo Univerzális masszázs

Számos kiállításon részt vettünk mielőtt a magyarországi piacra történő értékesítése mellett döntöttünk. A választás oka: a megfizethető ár, a személyes élmény, a megbízható teljesítmény volt.

A Naipo nem egy műszaki cikkeket gyártó vállalat, évek óta keresi és kutatja, mi az a termék mely megnyugtat, ellazít és a fájdalmadra megoldást nyújthat. Elkötelezte magát, hogy fókuszba a masszázst helyezni, azt a fajta masszázst, amire időt sem kell szánnod, mert vezetés alatt, az ülő munka mellett, tv nézés közben is egyszerre tudsz relaxálni és közben egyéb tevékenységet ellátni.

 

Használd a Naipot

Az iszonyatos tempót diktáló világban szakíts időt a pihenésre, a feltöltődésre, az élvezetekre és menj el wellnessezni, a masszőrhöz, sportolj, relaxálj, hallgass zenét, találkozz barátokkal, de ha minden kötél szakad,

 

 

iHealth - Az egészséges életvitel okos segítője

iHealth - Az egészséges életvitel okos segítője

A társadalmat a 21. században, ha egy szóval jellemezném, akkor a tudatosság jutna eszembe. Jellemző ez akár a táplálkozásra, a sportra, az interneten való szörfölésre.

Mindezek hátterében az áll, hogy egészséges életvitelre törekszünk. Az egészségügyi állapotunk, vitalitásunk változását különféle eszközök segítségével mérhetjük. Azonnal és pontos értékeket szeretnénk bárhol-bármikor.

Ezen eszméket és az innovatív fejlődést figyelemebe véve alkotta meg az iHealth azon manuális és egy okos  klinikailag validált készülékeit, melyek kapcsolatot hoznak létre a termék és a számítógép vagy éppen a mobil készülék között.

Az iHealth felkarolja a szív és érrendszer, cukorbetegség, mozgás és aktivitás, vitalitás, alvásmonitorizálás mérésének témakörét. 

Mérd okosan az értékeket bárhol, bármikor Bluetooth és Wi-fi segítségével továbbíts a telefonodra, számítógépedre, s kövesd nyomon hosszú hónapokon át.

Xiaomi-t a fa alá! Lepd meg szeretteid 2020 sikertermékeivel!

Xiaomi-t a fa alá! Lepd meg szeretteid 2020 sikertermékeivel!

A 2020-as esztendőre mindannyian szomorúan gondolunk majd vissza, az év utolsó napjaitól viszont nem kell keserű szájízzel búcsúznunk. A Xiaomi innovatív okoseszközeinek beszerzésével olyan ajándékokat csempészhetünk a fa alá, melyekkel nem csak saját magunknak, hanem az egész családunknak örömet okozhatunk.

A Xiaomi közel egy évtized leforgása alatt a világ egyik vezető okoseszköz gyártójává nőtte ki magát. A cég 2020-ban két népszerű termékének továbbfejlesztett változatát is piacra dobta, a siker pedig itthon sem maradt el. A Xiaomi Smartmi okos elektromos fűtőtest 1S és a Xiaomi Smartmi párásító 2-t a magyar vásárlók is lelkesen fogadták – 2020-ban ezek az okoseszközök beverekedték magukat webáruházunk legnépszerűbb termékei közé.

December beköszöntével az ünnepi hangulat a SmartMedical csapatát is elérte. Úgy döntöttünk, hogy december 22-ig (vagy a készlet erejéig) ezeket a termékeket kedvezményes áron kínáljuk, hogy minél több családhoz eljuthassanak a Xiaomi hétköznapokat megkönnyítő okoseszközei.

Hogy mitől olyan különlegesek és népszerűek ezek a készülékek? Miért lehetnek ideális karácsonyi ajándékok? Vegyük sorra a legfontosabb tudnivalókat!

Oxigén koncentrátor – Az otthoni oxigénterápia elengedhetetlen kelléke

Oxigén koncentrátor – Az otthoni oxigénterápia elengedhetetlen kelléke

Bizonyos megbetegedések esetén a kezelőorvos hosszú távú oxigénkezelést írhat elő. Ennek elsődleges célja a légzési elégtelenség javítása, a vér oxigéntartalmának a növelése, az anyagcsere folyamatok támogatása és az immunrendszer erősítése. Az otthoni ellátás biztosításához az oxigén koncentrátor nyújtja az egyik legmegbízhatóbb segítséget.

Magyarországon körülbelül 40 ezer beteg szorulna tartós oxigénterápiára, ebből azonban körülbelül 20 ezren részesülnek ellátásban.1 A folyamatos otthoni oxigénkezelés  segítségével bizonyos krónikus légúti megbetegedések (például COPD) esetén bizonyítottan megnövelhető a betegek élettartama2, de a készülék használata általánosabb problémák esetén is hasznosnak bizonyulhat.

Legyen szó egy súlyosabb légzőszervi megbetegedésről vagy a fáradékonyság kezeléséről, az oxigén koncentrátor kimeríthetetlen oxigénforrásként biztosítja a szervezet számára szükséges tisztaságú levegőt.

Érintés nélküli lázmérő – Az otthoni testhőmérséklet ellenőrzés legbiztonságosabb módja

Érintés nélküli lázmérő – Az otthoni testhőmérséklet ellenőrzés legbiztonságosabb módja

A láz kialakulásának hátterében általában valamilyen vírusos vagy bakteriális fertőzés áll, de autoimmun betegség, fizikai behatás vagy akár pszichés ok is előidézheti.

 Emelkedett testhőmérséklet gyanúja esetén számos eszközt segítségül hívhatunk az értékek ellenőrzéséhez, a jelenlegi helyzetben viszont elsősorban az érintés nélküli lázmérő használatát ajánljuk.

Az elmúlt hónapokban a lázat leginkább a koronavírusra jellemző panaszként emlegettük, de a téli hónapokban az influenza tüneteként is találkozhatunk vele. Mindkét esetben vírusos megbetegedésről beszélhetünk, terjedésük hasonló módon – a fertőzött személy váladékain keresztül – történik2, 3, az influenza ellen azonban már évek óta létezik védőoltás.

A COVID-19 esetében a vakcinák széleskörű elterjedésére egyelőre még várni kell (hamarosan lehetőség nyílik az előregisztrációra), a vírus megelőzése érdekében viszont számos dolgot tehetünk – ezen a ponton pedig fontos megemlíteni az érintés nélküli lázmérő használatát. A maszkviselés, a rendszeres, alapos és szakszerű kézmosás, valamint a távolságtartás mellett a közös térben tartózkodók rendszeres testhőmérséklet mérésével, és a gyanús esetek elkülönítésével is csökkenthető a koronavírus terjedésének a valószínűsége.

A véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék súlyos problémákra figyelmeztethet

A véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék súlyos problémákra figyelmeztethet

Az éjszakai felriadást, a gyakori forgolódást és a nyúzott reggeleket előszeretettel írjuk a stresszes életvitel számlájára, pedig a kellemetlenségek hátterében akár súlyos egészségügyi probléma – például alvási apnoé – is állhat. Ennek a felderítésében siethet segítségünkre egy véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék.

Az alvási apnoé egy alattomos kórkép. A tünetek nem fájnak, nem riasztják az érintettet, és nem ösztönzik arra, hogy orvosi segítséget kérjen. Jelentkezésekor a légutak hosszú másodperceken keresztül (egyetlen éjszaka akár 20-30 alkalommal) teljesen elzáródnak, a légvétel pedig általában csak egy erőteljes horkantást követően folytatódik tovább. Ilyenkor nem megfelelő az oxigénellátás, csökken a vérnyomás és a pulzus, a pánikszerű lélegzetvétel során pedig hirtelen egekbe szöknek az értékek. A véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülékek alkalmazásával többek között erre a – hosszú távon súlyos szövődmények kialakulásához vezető – kórképre is fény derülhet.

Felmérések szerint a lakosság körülbelül 4 százaléka súlyos, 10 százaléka pedig enyhe alvási apnoéban szenved, tehát egy igen gyakori kórképről beszélhetünk. A 40-60 év körüli férfiak tekinthetőek a leginkább veszélyeztetettnek – közülük minden tizedik ember állapota tekinthető súlyosnak.1

Nem kell feltekerni a fűtést, hogy melegen tartsd magad!

Nem kell feltekerni a fűtést, hogy melegen tartsd magad!

Vannak, akik hűvös időben érzik magukat komfortosan, mások kizárólag 30 fok felett tartják elviselhetőnek a hőmérsékletet. Ha az utóbbi csoportba sorolod magad, itt az ideje felkészülnöd a didergősebb időszakra. Decemberhez közeledve nem csak az ünnepek, hanem a kegyetlen mínuszok is hamarosan kopogtatnak majd az ajtódon.

Van azonban egy jó hírünk: a fogcsikorgató hideg okozta kellemetlenségekkel nem kell együtt élned. Egy hátmelegítő, vállmelegítő vagy lábmelegítő eszköz pillanatok alatt képes helyre billenteni a hőérzeted, tanácsaink megfogadásával pedig szintén sokat tehetsz annak érdekében, hogy komfortosan teljenek a mindennapjaid.

Kényeztesd magad melegséget biztosító masszázs eszközökkel!

Ha az otthonodban is szeretnéd átélni a wellness szállodákban tapasztalható kényeztetést, a Naipo eszközöket érdemes kipróbálnod – nem csak a hideg időre érzékenyen reagáló ízületeid számára kínálnak kellemes hőmérsékletet, hanem elgémberedett testrészeid átmasszírozásáról is gondoskodnak.

Vérnyomásmérés otthon – Segítünk kiválasztani az eszközt!

Vérnyomásmérés otthon – Segítünk kiválasztani az eszközt!

A magas vérnyomás (hipertónia) évente körülbelül tízmillió ember életét követeli világszerte. Ez az adat már önmagában is elszomorító, ha pedig azt is hozzátesszük, hogy Magyarországon a lakosság egyharmadát érinti a betegség, még lesújtóbb a helyzet. A legnagyobb problémát mégsem ezek a számok jelentik.

A diagnosztizált betegek mellett sokan nem tudnak róla, hogy a hipertónia őket is veszélyezteti. A tájékozatlanság, a nemtörődömség vagy a tudatos tagadás viszont komoly kockázatot rejt magában: a kezeletlen magas vérnyomás súlyos, akár halált okozó szövődmények kialakulásához is vezethet.

Mivel a kórkép gyakran tünetmentesen pusztítja a szervezetünket, fontos hogy rendszeresen eljárjunk szűrővizsgálatokra, és otthon is ellenőrizzük a vérnyomásunkat. Nem mindegy azonban, hogy milyen eszközt használunk az értékek ellenőrzéséhez. Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani!

Az Apple dizájnerei által megálmodott, 2 év jótállással kínált, kizárólag klinikailag validált műszerekből álló termékcsalád tagjai egytől-egyig alkalmasak az orvosi diagnózis felállítására, használatukkal pedig könnyedén és kényelmesen nyomon követhetjük az egészségügyi állapotunkat. Egy kérdést kell csupán megválaszolnunk: Melyik iHealth okoseszköz passzol leginkább az igényeinkhez?