Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fogyókúra szabályok

Fogyókúra szabályok

Fogyókúra szabályok? Milyen fogyókúrát válasszak?

A válasz röviden, szinte mindegy. Amin a mérleg áll vagy bukik, az a következő.

Fogyókúra kisokos:

A táplálkozás során bevitt energiát a napi szintű aktivitásod során fel kell használnod. Amennyiben fogyni szeretnél, úgy vagy kevesebb energiát viszel be vagy többet mozogsz.

Ennek megfelelően, a fogyókúra alkalmával az alábbi szabályokat érdemes nyomon követned:

Célkitűzés a fogyókúrában

Mindig határozd meg a célt! Miért szeretnél a testsúlyodon változtatni, fogyókúrázni? Mi az, ami személyesen téged motivál a témában? A megjelenésen túl része a fogyókúrának, az állóképesség erősítése, alakformálás, vagy csupán a mérleg kijelzőjén szeretnél mást látni?  Érdemes mindezt sorra venni ahhoz, hogy a célhoz vezető út során meg tudd határozni milyen teendőket, feladatokat iktass be. Szintén érdemes egy időintervallumot meghatározni, mert az, hogy egyszer 5 kg-mal szeretném csökkenteni a súlyomat, 4 kg izomtömeggel gyarapítani a testemet, a hasamat, fenekemet kissé formásabbá varázsolni, a testzsírszázalékot 10%-kal csökkenteni…

Igen, jól hallottad, vannak már úgynevezett okosmérlegek, melyek testösszetétel elemzést is végeznek. Az okos mérleg, vásárlás szempontjából leginkább közkedvelt időszaknak számít: a karácsony, december, szilveszteri fogadalmak, tavasz és a nyár kezdete.

Igyekszünk minél több okos mérleget megjeleníteni a portfóliónkban, bár hihetetlen nagy kereslete miatt sokszor csak pár hétig teljes a készlet.

Okos mérleg részletes leírása, smartmedical testösszetételt elemző mérlegek portfóliója az alábbi oldalon megtekinthető:

Okos mérleg, Testanalizáló mérleg, Testzsírtömeg mérő

Szóval, vissza a tervekhez:

Amennyiben van részletesen kidolgozott terved a célhoz vezető úton, következetesen haladsz hétről hétre, hónapról hónapra a változás mentén, úgy szinte garantáltan, a befektetett energiád meg fog térülni. Amennyiben valóban fontos a cél, és persze neked fontos, nem másnak, nem másért!

Matek a fogyókúra alatt- okos mérleg segítségével:

Mennyire áll hozzád közel? Mert itt lehet aztán számolgatni.

Számold a kalóriát (nagyjából, nem kell elveszni benne). Az alapvető élelmiszerek kalóriatartamát érdemes kiírni, megtanulni, s összeadni pár hétig vagy legalább hozzá szokni ahhoz a mennyiséghez, amit napi szinten szeretnél energiát bevinni.

Mozgás – Aktivitásmérés Viatommal

Mozgás aktivitás és pulzusmérés

Számold a mozgás, napi tevékenység során elhasznált energiát, a bevitt energia különbözeteként fogja megadni a végeredményt. Cél az, hogy a nap végén mínuszban legyünk legalább 10%-kal. Pl: 1800 kalóriát fogyasztottam, akkor 2000 kalóriát kell felhasználjak. Számos olyan cikk, adat van már fent az interneten, mely pl: egy 20 perces vasalás energiafelhasználását is meghatározza. Az edzés során elhasznált energiákról, pulzustartomány számításáról az alábbi cikk nyújt segítséget:

Pulzusmérő kisokos

Aktivitásmérőnk teljes kínálata, melyek segíthetnek a pulzustartomány fenntartásában. Nem feltétlenül egy lépésszámlálóra gondolok. Ettől sokkal komolyabb értékeket is képesek mérni a Viatom aktivitásmérők. Természetesen meglévő betegségek estén, mint pl: szív és érrendszeri problémák a pulzusmérésen túl akár mérvadó lehet a sportolás során viselhető vagy úgynevezett hordható otthoni EKG hevederek.

Otthoni EKG diagnosztikai készülékek széles választéka.

Pulzoximéterek , EKG-k , Okos Mérlegek, Aktivitásmérők.

Táplálkozás – diéta idején

Talán a csapból is, hisz mindenütt ezt halljuk, még nehezebben tarjuk.

Címszavakban táplálkozás egészségesen:

  • kevés szénhidrát, abból is inkább a gyorsan felszívódó

  • több fehérje

  • rostban gazdag táplálkozás

  • teljes kiőrlésű pékáru előnyben

  • naponta többször kevesebbet a gyorsabb és könnyebb emésztés érdekében

  • sok folyadék, abból is inkább a vízre koncentráljunk

Relaxáció Naipoval

A célokért való küzdelem akkor térül meg, ha kemény munkát fektettünk bele. Ha pedig keményen dolgozol a fogyókúra alatt vagy akár a munkahelyen is akár, engedd meg magadnak, hogy a ,,sziklákkal kikövezett úton” relaxál, s fel is töltődj, hogy a célig elegendő kitartásod legyen.

Relaxálj Naipoval, töltőd a Naipo fegyvereivel!

Professzionális naipo masszírozópisztoly

Sérülés esetén regenerálódj Safe laserrel

A magyar találmány Safe laser néven jelent meg a piacon. A lágylézer készülék hitelességét számos tanúsítványomtól kezdve, a kutatási eredményeken át, talán a római Ferenc pápa gyógyulása az, ami leginkább bizonyította. Az ízületi probléma nem pusztán egy sérülésből, lehet az használatból eredő gyulladás is, melyre örömmel ajánljuk a Safe laser termékeit.

Safe laser sportolás

Cikkek Safe laser fényterápia témában:

Safe Laser fényterápia

Rendeld meg itt, válaszd a számodra legmegfelelőbb Safe lasert, ha elakadsz, segítünk, hiszen a szakmai tanácsadásban is a topon vagyunk.

Safe Laser fényterápia otthoni infravörös lézer készülék

 

Árukereső.hu