Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért fontos a minőségi alvás?

Miért fontos a minőségi alvás?

A páratartalom, a hőmérséklet, az oxigén dús levegő, a szellőztetés, a matrac, a párna, paplan, a pamut hálóruha, illóolajok, lelki problémák, traumák, a hálószoba berendezése, a megválasztott falak színei, mobil használata elalvás előtt, a tv nézés, fények a szobában, a növényzet, a közvetlen elalvás előtti étkezés, az alkohol fogyasztás mértéke, az alvási apnoe-éjszakai légzéskimaradás mind-mind hatással van a minőségi alvásra.

Pihenésünk több alvási ciklusból tevődik össze, így megkülönböztetünk szendergő, felszíni/ álom alvást illetve a mély alvást.

A felsoroltak közül a legértékesebb idő szervezetünk és a feltöltődés szempontjából a mély alvásban töltött időtartam. Amennyiben az éjszaki alvásunk java része mély alvásban zajlik, úgy a rossza alvás lehetőségét ki is zárhatjuk.

Hogyan alszunk éjszaka?  Milyen az alvásunk minősége?  Egyik nap jól, másik nap rosszul alszol? Horkolásuk alkalma párosul-e esetleg légzéskimaradással? Mennyire szapora a pulzusunk? Milyen hosszú a mély alvásban töltött időtartam?

Ezen és hasonló kérdésekre segít választ adni a Go2Sleep alvásteszt készülék.

SmartMedical GO2 alvásteszt Sleepon készülék

Go2Sleep Otthoni véroxigénszint ellenőrzés / alvásteszt készülék - SmartMedical.hu

8-10 órát alszom mégis fáradt és nyúzott vagyok…. Milyen a minőségi alvás?

Megeshet, hogy korán lefekszünk, esetleg még későn is kelünk, ágyban akár 8-10 órát is töltünk, s panaszkodunk az alvás minőségére. Rosszul alszom, fáradt vagyok.

A fent említett környezeti feltételeket természetesen mi magunk is meg tudjuk válaszolni, azonban, ahhoz, hogy éjszaka van-e légzéskimaradásunk, horkolunk-e, hány órán alszunk mélyen.... Mind, mind következménye lehet a rossz alvásnak, de a választ maximum egy alvási laborban töltött éjszaka tudná megadni a választ, borsos pénzeken.

Korunk vívmánya, fejlődése már lehetőséget biztosít arra, hogy akár otthon, előzetesen teszteljük önmagunkat, s fény terítsünk a korábban meg nem válaszolt kérdésekre: mi miatt alszunk rosszul?

Amennyiben a fent említett feltételek közül egyik sem áll fenn, érdemes megvizsgálni először is hány órát alszunk egyáltalán valóban mélyen.

Számos olyan termék van már a piacon, mely méri a mély alvásban töltött időtartamot, a teljes alváshossz alatt a véroxigénszintet vagy akár a pulzus alakulását, légzéskimaradások számát.... Ezek mind, mind tünetei lehetnek a rossz alvásunknak.

Nem szükséges ,,ipari" gépekben gondolkodni, lakossági felhasználású, felhasználóbarát, gyűrű formát öltő  eszköz is képes ezen értékeket megadni. 

Másik szintén elgondolkodtató tünet, az a horkolás és az esetlegesen azzal járó légzéskimaradás.

A horkolás, a gyakori forgolódást és a fáradt mindennapok tüneteit gyakran a stresszel hozzuk összefüggésbe, pedig a kellemetlenségek hátterében akár súlyos egészségügyi probléma – például alvási apnoé – is állhat. Ennek a felderítésében hozhat megoldást egy véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék.

A horkolás is lehet egy olyan jel, mely emlékeztethet a véroxigén ellenőrzésére. A horkoló emberek kb: fele egész éjjel, akár többször is légzéskimaradással küzd, mely alvási apnoét feltételezhet, s a másnapok koncentráció zavarral, fejfájással, feszültséggel, nyomott hangulattal és fáradékonysággal párosulhat, tehát rosszul alszik.

Felmérések szerint a lakosság körülbelül 4 százaléka súlyos, 10 százaléka pedig enyhe alvási apnoéban szenved, tehát egy igen gyakori kórképről beszélhetünk. A 40-60 év körüli férfiak tekinthetőek a leginkább veszélyeztetettnek – közülük minden tízedik ember állapota tekinthető súlyosnak. 

Buszbalesetek estén gyakran hallani, hogy a sofőr egészségügyi állapotát vizsgálják, mint pl: rosszul alszik-e, szenved-e alvási apnoéban....

Go2Sleep alvásteszt készülék praktikus és apró, szilikon gyűrű méretének köszönöm éjszakai alvás alatt problémamentesen monitorizál.

Be is avatkozik

A biztonságos alvás felől a Go2Sleep alvásteszt készülék gondoskodik, hiszen a túl alacsony érték esetén beavatkozik, s a légzéskimaradás esetén intelligens rezgés segítségével mozgásra késztetik a testet, így anélkül, hogy felébrednél, levegőt veszel, s a véroxigén normál tartományba kerül, elkerülve az oxigénhiányt.

Ingyenes APP

Az alkalmazás segítségével telefonodon ébredést követően a mért értékeket, diagramokat, statisztikákat, kimutatásokat visszanézheted, s szakorvosodnak továbbíthatod. Eltérő értékekre külön fel is hívja a figyelmet. 

Légzéskimaradás a kicsinél

A véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék súlyos problémákra figyelmeztethet (smartmedical.hu)

Amikor már külső segítségre van szükség:

Oxigén koncentrátor – Az otthoni oxigénterápia elengedhetetlen kelléke (smartmedical.hu)

 

Nézz szét a webáruház ezen termékei között, s fordíts te is figyelmet az alvás minőségére, tesztelj bártan, kérdezz minket!

Alvásmonitorizáló, apnoe - SmartMedical

Kapcsolat (smartmedical.hu)

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #Okos Gyógyászat
Árukereső.hu