Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mik a masszírozás típusai és jótékony hatásai? Hogyan válasszunk masszírozó készüléket otthonra?

Mik a masszírozás típusai és jótékony hatásai? Hogyan válasszunk masszírozó készüléket otthonra?

Élvezzük, ha a testüket masszírozza valaki. Habár ez a fajta kényeztetés kifejezetten kellemes érzéssel tölt el – egy jó masszázs aranyat érhet - jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy milyen típusai vannak, illetve, hogy melyek a jótékony hatásai.

Sokan nem tudják, hogy otthoni készülékekkel is el lehet végezni a masszírozást, nem szükséges külön emiatt masszőrhöz járni vagy akár a párunkat terhelni vele. Cikkünkben arra is ki szeretnénk térni, hogy pontosan hogyan érdemes masszírozó gépet venni otthonra, és, hogy ezek milyen előnyöket nyújtanak az otthoni terápia során.

Milyen masszázstípusok léteznek? - általános ismertető

Bizonyára sokan ismernek már különféle masszázstípusokat, érdemes lehet egy rövid listát írni ezekről, hiszen vannak ismertebb és kevésbé ismert típusai is.Mielőtt az otthoni használatra alkalmas készülékekre kitértnénk, érdemes ezekről is szólni, hiszen az általános műveltséghez tartozik ezek ismerete. 

A svéd masszázs a legjobb választás azoknak, akik még érzékenyek a masszázs során fellépő érintésekre, viszonylag gyengéd masszázstípus. Erőteljes és élénkítő, frissítő hatása miatt nagyon kedvelt, az izmokra kellemesen, ellazítóan hat. A keringést, emésztést és légzést egyaránt élénkíti.

A thai masszázs az egyik legismertebb és legősibb módszer, közismert a nyugtató hatása, de jó hatással van a keringésre és az izmok rugalmasságára is. A masszázs egyik központi elemei az akupunkturás pontok, ezekre fejtünk ki finoman nyomást. 

A talpmasszázs azon az orvosilag alátámasztott tényen alapul, hogy a talpunkon minden egyes testrésznek megvan az idegvégződése. Ha a megfelelő, kapcsolódó pontokra masszírozó hatást fejtünk ki, a regeneráció könnyen elősegíthető.

A lávaköves masszázs szintén lazító hatású, serkenti a vérkeringést. A terápia során felhevített lávaköveket helyeznek a test különböző részeire, ennél a típusnál mindig használunk illóolajokat. 

Használunk-e feltétlenül illóolajokat masszírozás közben?

Nem feltétlenül, habár nagyon sokszor használnak, jóformán bármilyen masszázstípusnál érdemes. Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a különféle illóolajoknak milyen hatásai vannak. A levendula például enyhíti a különféle fájdalmakat és alvászavarok esetén is segítséget nyújthat, a kamilla nyugtató, harmonizáló hatással bír.

Mit tudnak nekünk nyújtani az otthoni masszírozó készülékek? Miben más ezek használata?

Az otthoni masszírozó készülékek terjedése rohamos idehaza is, egyre többen teszik le a voksukat mellette. Ennek oka, hogy kedvező áron – mindössze pár tízezer forintért beszerezhetők, kényelmes, egyszerű és biztonságos a használatuk. Az otthoni masszírozók használata pontosan ugyanazt az élményt lehet képes nyújtani, kösszönhetően a gazdag funkcionalitásnak.

Naipo oPillow Plus hát- és derékmasszírozó például egy univerzális készülék, mely egyaránt alkalmas a hát, nyak, derék és láb masszírozására. Melegítő funkciójának köszönhetően az ellazulás fokozott, halk működése és bőrbarát kialakítása kifejezetten praktikussá teszi. Nincs más dolgunk, mint hogy felcsatoljuk az övszerű készüléket a derekunkra, és élvezzük az ellazulást otthonunkban.

Naipo oPillow Plus

Az MGF-1005 készülék egyaránt alkalmas láb-és hátmasszírozásra. Rendkívül egyszerű kezelhetősége és halk működése miatt az egyik legkeresettebb termék a piacon, összesen három intenzitási fokozattal rendelkezik – lehetőség van arra, hogy szabályozzuk a masszázsélményt. Egyszerre több ember is használhatja, így családi használatra is kifejezetten ajánlott lehet.

Naipo univerzalis

Mikor nem javasolt a masszázs?

Habár az előnyei kétségbe vonhatatlanok, ez is egy olyan terápia, melyet nem feltétlenül érdemes mindig használni – attól függően, hogy éppen milyen az egészségügyi állapotunk. Különféle daganatos betegségek, fokozott vérzékenység, láz vagy fertőző betegségek esetén javasolt a masszírozás kerülése.  

Összefoglalás

rendszeres, akár mindennapi masszázs rendkívül jó hatással lehet az életvitelünkre, különösen akkor, ha folyamatos hajtással és pörgéssel kell szembenéznünk. Rengeteg embernek az időbeli korlátok jelentik az egyik legnagyobb kihívást, valamint az, hogy nincs pénzük arra, hogy rendszeresen masszázsszalonba járjanak. Az otthoni okosgyógyászat már erre is nyújtott megoldást.

Tartalomhoz tartozó címkék: #Okos Gyógyászat