Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alvási apnoe - Légzésfigyelő

Okos alvásmonitorizálás -alvási apnoe felismerése

Rosszul alszol, fáradtan ébredsz, s nem tudod az okát? Azt hiszem ezek azok a termékek, melyek közelebb hozhatnak az okok feltárásához. Esetleges alvási apnoe felderítésében.

Sokszor arra fogjuk, azért alszunk rosszul, mert nyomasztanak a munkahelyi, család körüli teendők, egyéb lelki dolgok vagy csak a hálószoba környezeti feltételei, mint túl meleg hőmérséklet, alacsony páratartalom generál rossz alvást. Természetesen ez is állhat a háttérben, érdemes őket pontról, pontra végigvenni.

Azonban, ha mindezt pipa, érdemes mélyebben a problémát megvizsgálni, hiszen a kellemetlenségek hátterében akár súlyos egészségügyi probléma – például alvási apnoe – is állhat. Ennek a felderítésében siethet segítségünkre egy véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék, mely a légzéskimaradásokat veszi számba a véroxigénszint alakulásával karöltve.

Rendezés:

Az alvási apnoe egy alattomos kórkép. A tünetek nem fájnak, nem riasztják az érintettet, és nem ösztönzik arra, hogy orvosi segítséget kérjen.

Mit jelent az alvásmonitorizálás?

Az okos otthoni alvásmonitorizáló készülékek alapja az éjszakai légzéskimaradás, pulzusszám, oxigénellátás kontrollja.

A véroxigénszint mérés azt mutatja meg, hogy a vörösvértesteid a lehetséges oxigénszállító képességük mekkora hányadát használják. 

  • 96-100% közötti érték az egészséges, azaz normál érték
  • 90-95% közötti érték felhívja a figyelmet, hogy csökken az oxigénellátás
  • 88% vagy alacsonyabb értéknél javasoljuk a kezelőorvos felkeresését, tájékoztatását

Az elmúlt években a COVID-19 járvány félelmet és bizonytalanságot okozott számunkra a jövővel kapcsolatban.

Szerencsére az orvostudománynak van néhány nem invazív eszköze, amelyek segíthetnek a pandémia idején. A pulzoximéter értékes eszköz lehet a COVID-19 észlelése alatt, véroxigén szint mérésére.

A koronavírus által generált egyik esetleges megbetegedés a tüdőgyulladás, légzési nehézség. A tüdőgyulladás a véroxigénszint csökkenésével párosulhat. Az oxigénellátásunk kontrolállására nyújt segítséget a véroxigénszint mérő készülék.

 Ezen okos otthoni eszközök mind folyamatos pulzus és véroxigénszint mérésre alkalmas eszközök. Formatervezésüket tekintve diszkomfort érzés nélkül akár egy gyűrű formában képesek egész éjszaka mérni az állapotunkat, légzéskimaradást.

Az ujjra húzható gyűrű az egész éjszaka folyamán figyeli és rögzíti az értékeket, statisztikákat és diagramokat készít, a kapott adatok kiértékelésével pedig észlelhetővé teszi a horkolás vagy az alvási apnoe jelenlétét.

Miben segíthet? 

Az okos otthoni alvásmonitorizáló, lgézésfigyelő eszköz nem csak a problémák észrevételében, hanem a szükséges lépések megtételében is segítséget nyújt. Az okoseszköz alvás közben légzéskimaradást vagy alacsony véroxigénszintet észlel, alvási apnoet felderít intelligens rezgés segítségével mozgásra/fordulásra késztet – anélkül, hogy akár felébrednél– ezáltal levegőt fogsz venni, nem lesz éjszaki légzéskimaradásod.

Bátran ajánljuk a légzésfigyelő készülékeinket sportolás alatt is a folyamatos kontrollt, egész napszak alatt figyelheted és okosan nyomon követheted állapotodat.

Már a használatuk is élmény, próbáld ki a Viatom légzésfigyelő modelleket és, ha tetszik teszted végig az egész családot!