Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Oxigén koncentrátor – Az otthoni oxigénterápia elengedhetetlen kelléke

Oxigén koncentrátor – Az otthoni oxigénterápia elengedhetetlen kelléke

Bizonyos megbetegedések esetén a kezelőorvos hosszú távú oxigénkezelést írhat elő. Ennek elsődleges célja a légzési elégtelenség javítása, a vér oxigéntartalmának a növelése, az anyagcsere folyamatok támogatása és az immunrendszer erősítése. Az otthoni ellátás biztosításához az oxigén koncentrátor nyújtja az egyik legmegbízhatóbb segítséget.

Magyarországon körülbelül 40 ezer beteg szorulna tartós oxigénterápiára, ebből azonban körülbelül 20 ezren részesülnek ellátásban.1 A folyamatos otthoni oxigénkezelés segítségével bizonyos krónikus légúti megbetegedések (például COPD) esetén bizonyítottan megnövelhető a betegek élettartama2, de a készülék használata általánosabb problémák esetén is hasznosnak bizonyulhat.

Legyen szó egy súlyosabb légzőszervi megbetegedésről vagy a fáradékonyság kezeléséről, az oxigén koncentrátor kimeríthetetlen oxigénforrásként biztosítja a szervezet számára szükséges tisztaságú levegőt.

Az oxigén koncentrátor univerzális segítséget nyújt

Az oxigén koncentrátor a nyomásabszorpció elvét alkalmazza. Képes különválasztani az oxigént a nitrogéntől, valamint a levegőben megtalálható egyéb gázoktól, működés közben pedig nincs hatással a beltéri levegő O2 százalékára. A készülék használatával – fizikai módszerrel előállított – tiszta oxigénhez juttathatjuk a szervezetünket, ez pedig számos betegség esetén hozzájárulhat a gyorsabb felépüléshez vagy a kellemetlenségek enyhítéséhez.

Tiszta oxigén a szobában

Az oxigén koncentrátor használata ajánlott légzési nehézségek, keringési zavarok, tüdőbetegségek, szívbetegségek, daganatos megbetegedések, autoimmun betegségek, immungyengeség vagy olyan mindennapos problémák esetén, mint a krónikus fejfájás, a kimerültség, a fáradékonyság, a koncentrációs-, memória- és alvászavar.

Az oxigén hatására

  • az említett betegségeknek mérséklődhetnek vagy megszűnhetnek a kísérő tünetei,
  • csökkenhet a központi idegrendszeri tromboembóliás szövődmények kockázata,
  • javulhat az életminőség (a fizikai- és szellemi állapot),
  • kórházi kezelésekre pedig ritkábban lehet szükség.3

Az orvostudomány nem invazív eszközei bárki számára elérhetőek, és a pandémia idején is segítséget nyújthatnak. A koronavírus következtében légzési nehézség és tüdőgyulladás is kialakulhat, így az oxigén koncentrátor a COVID-19-cel fertőzöttek számára is hasznos eszköznek bizonyulhat.

Oxigén koncentrátor készülék

Az oxigén koncentrátor egy kimeríthetetlen O2 forrás

Az elektromos árammal üzemeltethető készülék kompakt méretének köszönhetően bárhová elvihető, és akár a nap 24 órájában használható. Mivel a működtetéséhez nincs szükség palackok beszerzésére és cseréjére, az O2 koncentrátor használatát bárki könnyedén elsajátíthatja. Egy esetleges hiba – áramkimaradás, nem megfelelő hőmérséklet vagy nyomáshiba – sem marad észrevétlenül. A készülék azonnal hang- és fényjelzéssel tudatja, ha beavatkozásra van szükség.

Részletfizetési feltételeket, ingyenhitelt itt találod.

Szakmailag támogatásra vágysz, itt elérhetsz minket!

Tartalomhoz tartozó címkék: #Okos Otthon