Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Oxigénhiány csecsemőknél

Oxigénhiány csecsemőknél

Oxigénhiány csecsemőknél

Mint mindannyian tudjuk, az újszülöttek törékenyek és érzékenyek, gyenge az immun- és emésztőrendszerük.

Közismert, hogy a korszerű terápiák egyre korábban, illetve egyre kisebb súllyal született csecsemők életben tartását teszik lehetővé. A koraszülötteknél gyakran fellépő szövődmények, amelyek közül az egyik legfontosabb a keringési rendszer éretlenségéből adódó oxigénhiány okozta neurológiai károsodás, mely légzésfigyelő használatával ellenőrizhető.

Az intenzív csecsemőosztályon alkalmazott terápiák közül az egyik legsikeresebb a hipotermiás kezelés: a súlyosan koraszülött vagy nagyon kis súllyal született, az oxigénhiány jeleit mutató csecsemők testét a születés utáni első napokban 33,5°C-ra hűtik, és agyműködésüket is folyamatosan monitorozzák EEG-vel. A kezelés végén az újszülöttet lassan felmelegítik, és egy speciális inkubátorba helyezik, amely alkalmas arra, hogy a csecsemőről MR-felvételt készítsenek. Miután hazaengedik, a gyermeket még sok évig rendszeresen megvizsgálják az intézetben. A hipotermiás kezelés csökkenti az agykárosodás kockázatát.
A University of California at San Francisco (UCSF) kutatócsoportjának legfontosabb célkitűzése, hogy felhívja az orvosok figyelmét: a koraszülöttek agyműködésének monitorozása, oxigénhiány kontrolljára, éppolyan fontos, mint a hagyományosan figyelt paramétereké (a pulzus, a testhőmérséklet és a légzés, véroxigénszint). Ezen utóbbi paraméterek hosszabb távú monitorizálására több gyártó is fejlesztett már ki innovatív megoldásokat. 
 
Oxigénhiány csecsemőknél
 
Az egyik ilyen eszköz a BabyO2 légzésfigyelő bébi pulzoximéter, amelyet a Viatom Tecnology dobott piacra.
 
 
Viatom Baby O2 Légzésfigyelő készülék
Az aktív babák esetében nehéz mindig pontos megfigyelést biztosítani az oxigénhiányra. A hosszú ideig tartó stabil leolvasás volt az első probléma a gyártónak, amelyet a csecsemő pulzoximéternek meg kellett oldania.
2013-as megalakulása óta a Viatom elkötelezett amellett, hogy hatékonyabb, hordható/viselhető orvosi megoldásokat kínáljon a csecsemők részére. Jelenleg az oxfordi alváslaborral dolgoznak a fejlett algoritmusok elemzésén és az elemzési jelentések javításán az APP-ban. Az összes olyan kulcsfontosságú testindikátor technológiájának fejlesztésére szakosodott, mint a véroxigén, a vérnyomás és az elektrokardiográfia. Az nem oxigénhiány kezelésére minden korosztály számára kínál megoldásokat, olyan különféle típusú folyamtaos véroxigénszintet figyelő készülékeket kifejlesztve, melyek ujjbegyre, csuklóra vagy gyűrű formát öltve viselhető.. 
A Viatom PO5 csecsemő pulzoximéter, a BabyO2 folyamatosan nyomon követi a csecsemő véroxigén szintjét, pulzusát, így nincs szükség arra, hogy a szülő egész éjjel figyelje csecsemője légzését. 
A szülőknek akkor sem kell aggódniuk a baba vérének oxigénszintje miatt, ha nem egy szobában vannak. A BabyO2 pulzoximéter folyamatosan mért adatait a szülő a Vihealth applikáción keresztül a ház másik végéből is nyomon követheti. Légzéskimaradás estén jelez, s beavatkozik a légzésfigyelő karkötő.

A BabyO2 speciális lábbeli kialakítása biztosítja a stabil adatvételt. A gyengéd kötött anyag nemcsak kényelmes, hanem biztonságos is, és nem szigeteli el a bőrt a levegőtől, abszolút bőrbarát, így maximális védelmet nyújt a baba érzékeny bőrének. A csecsemő pulzoximétere kétféle méretű bokapánttal is elérhető, hogy megfeleljen a különböző korcsoportok igényeinek. A hevederes kialakítás nagyfokú pontosságot tesz lehetővé a véroxigén szaturációjának monitorozásának széles tartományában, ami hatékonyan javíthatja a mérések pontosságát mozgás esetén is.

Viatom Baby O2 Légzésfigyelő készülék helyes felhelyezése

Optimális véroxigénszint csecsemőknél
 
Különböző riasztási értékeket kell beállítani a BabyO2 légzésfigyelő készüléken a csecsemők különböző állapotaihoz.
Alacsony testtömegű újszülötteknél alacsonyabb, riasztási beállítás az optimális.
Amennyiben oxigénterápiát vagy más kezelést alkalmaztak, a felső riasztási szint nem haladhatja meg a 95%-ot.
Nehezebb csecsemők esetén az SPO2-t 88–96% tartományban kell beállítani, a baba általános egészségi mutatóitól függően. Ezért fontos, hogy a szülők bármilyen riasztási értéket be tudjanak állítani a baba véroxigénjére vonatkozóan, elkerülve az oxigénhiány fellépését. (Az itt megadott értékek gyártói ajánlások, a pontos értékek beállítása céljából egyeztessen szakorvosukkal!)
A Vihealth ingyenes applikáció/ alkalmazás segítségével bármikor nyomon követheti a baba véroxigénszintjének változását, és szabadon állíthat be különböző riasztásokat és riasztási értékeket. Mind a mobilalkalmazás, mind a BabyO2 képes egymástól függetlenül figyelni és riasztani, lehetővé téve a véroxigén intelligens monitorozását. Akár éjszaka is, amikor a szülők mobiltelefonja ki van kapcsolva, a BabyO2 légzésfigyelő közvetlenül riaszthat a veszélyes érték figyelését követően. Ajánlott: 0-3 éves kor között.
 
Minden gyermek magában hordozza minden család jövőbeli reményeit és elvárásait. A világon számos vállalat, rengeteg munkaerőt és erőforrást fektet be, hogy minden gyermeket gondosan őrizzen, és számos vállalati szervezet részeként a Viatom mindig kifejlesztette a legerősebb csúcstechnológiás eszközt, amely elősegíti a szülői gondoskodást. A szülők  mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenből a legjobbat nyújtsák gyermekeiknek, ezért a minőségnek és a biztonságnak elsőbbséget kell élveznie a termékek kiválasztásakor.
 
A Viatom elkötelezte magát amellett, hogy az újszülöttek első védelmi vonala legyen, folyamatosan előmozdítja a technológiai innovációt termékeiben, a CE/FDA-t messze meghaladó szabványoknak megfelelő csecsemő, gyermek légzésfigyelőket, pulzoximétereket gyárt, gyermekek és szülők millióinak biztosítva a legjobb minőségű orvostechnikai eszközöket.
Termékei orvostechnikai besorolással rendelkeznek, egészségpénztárra elszámolható.
 
A gyártó kész kéz a kézben dolgozni a szülőkkel, hogy segítsen babáik növekedésében, és minden nap a legkritikusabb helyzetekben óvja őket.
 
A Baby O2 készülék továbbfejlesztett változata a Kids O2 oxigénmonitor gyűrű, gyerek légzésfigyelő készülék, mely folyamatos mérést, mint a véroxigén és pulzus jelzésére alkalmas.
 
Technikai paraméretek a BabO2-ről:
 
 
 
Viatom PO4 KidsO2 alvásfigyelő bluetooth
A Kids O2 gyerek pulzoximéter kialakítása lehetővé teszi a gyűrű formájának köszönhetően a könnyű viseletet. Használata: 3-10 éves kor között ajánlott.
A nehézlégzés vagy az esetleges éjszakai légzéskimaradásban, magas pulzusnál megbízható eszköz lehet a szülő számára.
 
Használata rendkívül egyszerű, hiszen a gyűrűt felhelyezését követően automatikusan elindítja a folyamatos mérést. Mobil készülék segítségével a Vihealth applikáció letöltését követően a mért értékek és annak folyamatos változása mind a készülék, mind pedig az applikáció képernyőjén, nyomon követhető.
Az alkalmazás nem csupán az adatokat tárolja, de kimutatásokat, statisztikákat, diagramokat készít az adott időszakról, s a légzéskimaradást, azok beavatkozását, időtartamára is rávilágít.
 
A KidsO2 gyerek puzoximéter nem csupán méri az értéket, de légzéskimaradás vagy magas pulzus esetén intelligens rezgés segítségével be is avatkozik, mely mozgásra készteti a gyermeket, s ezáltal levegőt vesz.
 
Részletesen a Vatom Kids O2- Gyerek oxigénmonitorról:
 
A termék orvostechnikai eszköz, egészségpénztárra elszámolható!
 
Légzésfigyelés-véroxigénszint mérése nagyoknak:
 
 
 
Árukereső.hu