Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pandémia – véroxigénszint mérés

Pandémia – véroxigénszint mérés

Az elmúlt hónapokban a COVID-19 járvány félelmet és bizonytalanságot okozott számunkra a jövővel kapcsolatban. A pulzoximéter értékes eszköz lehet a COVID-19 észlelése alatt, véroxigén szint mérésére.

A koronavírus által generált egyik esetleges megbetegedés a tüdőgyulladás, légzési nehézség. A tüdőgyulladás a véroxigénszint csökkenésével párosulhat. Az oxigénellátásunk kontrolálására nyújt segítséget a véroxigénszint mérő készülék.

Az egészséged a te kezedben, vagyis az ujjadon van.

A véroxigénszint mérés azt mutatja meg, hogy a vörösvértesteid a lehetséges oxigénszállító képességük mekkora hányadát használják. 

  • 96-100% közötti érték az egészséges, azaz normál érték
  • 90-95% közötti érték felhívja a figyelmet, hogy csökken az oxigénellátás
  • 88% vagy alacsonyabb értéknél javasoljuk a kezelőorvos felkeresését, tájékoztatását

Terméket az alábbi problémák esetén érdemes beszerezni otthonra:

légzőszervi megbetegedés, szívbetegség.

2 típusát különböztetjük meg: klasszikus értelemben vett véroxigénszint mérő készülékek, más néven pulzoximéterek, melyek pillanatnyi állapotot mutatnak. Használatuk segítségével ujjra csíptethetők és néhány perc után javasolt eltávolítani ugyanis diszkomfort érzetet kelthet. Javasoljuk napközbeni, alkalmanként használatra, a pillanatnyi állapot ellenőrzésére. Létezik normál és Bluetooth funkcióval ellátott verziója. Az applikáció segítségével nyomon követkető az állapot, korábbi értékek, a véroxigénszint alakulása tekintetében. Termékeink között előszeretettel ajánlom a Viatom Finger tip vagy Oxismart, PC60F vagy PC60FW modelljét. Szintén fellelhető a portfólióban letisztult formatervezés  iHealth PO3M okos véroxigénszint mérő készüléket.

Akár 300 km-re távol édesanyámtól, tudom ellenőrizni milyen értéket mért tegnap, 2 nappal ezelőtt vagy bármikor máskor a velem megosztott magyar nyelvű gondoskodó funkciót betöltő alkalmazásnak köszönhetően.

Másik típusa a folyamatos, élő képet biztosított úgynevezett hordható véroxigénszint mérő készülékek. A gyűrűforma lehetővé teszi, hogy kényelmes viseletet biztosítson a felhasználó számára, egész napszakon keresztül hordva, nem okoz diszkomfort érzetet. A Viatom Wear PO1 Hordható véroxigénszint mérő készülék vagy a Go2Sleep másodpercenként méri és az aktuális értéket jelzi viselőjének vagy a kijelzőn vagy az alkalmazás segítségével a mobilod képernyőjén.

A Viatom Po1 Hordható véroxigénszint mérő készülék az oxigén telitettségén túl a pulzus értéket is képes mérni. A pontos érték meghatározása nem okoz számára gondot aktivitás hatására sem. Napközben a munkában, otthon könyvet olvasva, tv nézés közben vagy sportolás alatt is viseld nyugodtad és bízd magad a Viatomra! Applikáción keresztül tárold az értékeket okosan és továbbíthatod hozzátartozóknak, szakorvosoknak.

A Viatom Baby O2-vel a babákra is gondoltunk. A készülék figyeli a baba vérének oxigén telítettségét, pulzusát, s túl alacsony vagy magas értéknél rezgéssel jelzi azt.

A Go2Sleep vagy alvásteszt készülék nevéből eredendően, éjszakai véroxigénszintet mér és persze mellette alvási szokásaidat is monitorizálja. Ilyen például az éjszakai mély alvás fázisa, időtartama, forgolódások száma, légzéskimaradás, oxigénszint alakulása és persze mindezekről statisztikák, görbék, diagramok, kimutatások sorozata. Ezek mind arra szolgálnak, hogy iránymutatást adjon arról, hogy miért alszol rosszul vagy esetleg komolyabb kivizsgálásra van-e szükséged. A generált kimutatásokból szakorvos egész közeli diagnózis felállítására képes.  Szintén alkalmazáson keresztül továbbíthatod a kimutatásokat.

Extra funció!

Mind a Go2Sleep mind pedig a  Viatom Wear O2 Po1 vagy Baby O2 a véroxigénszint változását nem csak méri, de be is avatkozik. Mit jelent ez? Intelligens rezgés segítségével légzéskimaradás esetén mozgásra készteti a felhasználóját, így az éjszakai alvás alatt levegőt veszünk és visszaáll a vér oxigénjének telítettsége. Nappal, éber állapotban pedig jelez, rezeg, sípoló jelzést ad a készülék és az alkalmazáson is láthatóvá válik a kirívó érték.

Összegezve

A pillanatnyi állapot megismerésére szolgál a Viatom Finger tip – PC60F vagy bluetooth funkcióval ellátott Viatom Oxismart PC60FW.

Folyamatos állapot éjszakai monitorizálásra javaslom a Go2Sleep, Viatom Wear Po1 míg kifejezetten nappali tevékenység mellett csak a Viatom Po1 Hordható véroxigénszint mérő készüléket.

Baby esetén pedig a Baby O2-t.

Bátran ajánlom bármelyik mellett is döntesz, egy igazi élményt nyújt a használtuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: #Okos Otthon #Okos Gyógyászat