Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pulzoximéter: Az egészségfigyelés új dimenziója gyerekeknek és felnőtteknek

Pulzoximéter: Az egészségfigyelés új dimenziója gyerekeknek és felnőtteknek
Pulzoximéter - talán még nem ismered a nevét, de az egészségügyben és az otthoni egészségmegőrzés terén egyre fontosabb szerepet tölt be. A pulzoximéter egy modern eszköz, amivel hozzáférhetsz a tested néhány kulcsfontosságú mutatójához. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a pulzoximétereket és bemutatjuk, hogyan változtathatják meg az életedet.

Pulzoximéter - Mi is ez valójában?

A pulzoximéter egy olyan készülék, ami a véroxigénszintet és a pulzust méri. A véroxigént több féle eszközzel mérhető, a kórházi eszközökön át az otthoni okoseszközökig, mint például a Viatom O2 ring. Az eszköz kis mérete miatt kényelmesen viselhető az ujjadon, így egész nap követheted egészségi állapotodat.

Beállíthatod a véroxigénszinted alsókorlát értékét, valamint pulzusod alsó-, felső értékét. Amennyiben az aktuális értékeid a megadott szint alá vagy felé mennek, a készülék finomrezgéssel és vagy hangjelzéssel jelez a felhasználónak.

A pulzoximéter az artériás hemoglobin szaturáció értékét (Sp02) százalékban fejezi ki, emellett kiírja a pulzust is (bpmPR), amik együtt a szervezet általános egészségügyi állapotáról árulkodnak.

Miért fontos a véroxigénszint mérése?

A véroxigénszint mérése fontos, mert az oxigén elengedhetetlen az életfenntartáshoz, és az alacsony véroxigénszint (hipoxémia) súlyos egészségügyi problémákat jelezhet. Ha a véroxigén szint alacsony, akkor kevesebb oxigén jut el a sejtekbe, kevesebb energia termelődik, ettől pedig az egész szervezet állapota általánosságban leromlik. Ha a véroxigén szint alacsony, 90-88%, vagy az alatti értéket mutat, akkor mindenképpen lépnünk kell, hogy megtaláljuk a probléma forrását.

Pulzoximéter - Az egészségfigyelés legújabb dimenziója

A modern pulzoximéterek, mint például a Viatom Wear O2 (PO1), forradalmasítják az egészségmegőrzést. Ezek az eszközök nem csupán a véroxigénszintet mérik, hanem automatikusan beavatkoznak, ha alacsony vagy magas spo2 értékeket észlelnek. Így garantálják, hogy mindig a legmegfelelőbb egészségügyi állapotban legyél.

Az alacsony véroxigénszint összefügg az alvási apnoe-val. Ha valaki éjszakai légzéskimaradásban szenved, akkor a véroxigénszint hirtelen  leesik. A Viatom termékei a folyamatos mérésnek köszönhetően észlelik az érték csökkenését, majd finom rezgésekkel figyelmeztetik a használóját, hogy váltson testhelyzetet/pozíciót úgy, hogy közben fel sem ébredünk.

A segítségükkel:

  • javítható az alvásminőség
  • monitorozható az általános egészségi állapot
  • kiszűrhetőek komolyabb megbetegedések

A pulzoximéter a gyerekek egészségéért

Az egészségmegőrzés nem csak a felnőttek számára fontos. 

A pulzoximéter segít időben észlelni olyan problémákat, mint alvászavarok vagy krónikus betegségek, még mielőtt súlyosabbá válnának. Ha a gyermek sportol vagy aktív életet él, a pulzoximéter segíthet az optimális edzésintenzitás és pihenési idő meghatározásában. Ez segíthet elkerülni a túlterhelést vagy az oxigénhiányos állapotokat.

A Viatom FS20P pulzoximéter például speciálisan pici gyerekeknek lett tervezve. A nem invazív eszköz biztosítja az adott pillanatban mért valós idejű SPO2 és pulzusszámot. A kompakt mérete miatt pedig könnyen hordozható. 

Viatom FS20P Gyerek véroxigénszint és pulzust mérő készülék használataHa nem csak pillanatképet szeretnél a gyermeked egészségéről, akkor a Viatom Kids O2 és Baby O2 pulzoximéterek remek alternatívát adnak. Ezek az eszközök könnyen használhatók, kompakt méretűek és kényelmes őket viselni. Így akár folyamatosan nyomon követheted a csecsemők és kisgyermekek véroxigénszintjét.

Viatom Baby O2 Légzésfigyelő készülék felhelyezése

Zökkenőmentes egészségmegőrzés

Az egészségmegőrzés soha nem volt még ilyen egyszerű és hozzáférhető. 

A pulzoximéterek, például a Viatom termékei, lehetővé teszik számunkra, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük egészségünket, és szükség esetén azonnal beavatkozzunk. Az életünk pörög, és nincs időnk folyamatosan orvosi vizsgálatokra járni. Azonban az egészségünk megőrzése kulcsfontosságú, és a pulzoximéterek segítségével ezt egyszerűen és hatékonyan tehetjük meg.

Tartalomhoz tartozó címkék: #pulzoximéter #véroxigénszint mérés