Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék súlyos problémákra figyelmeztethet

A véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék súlyos problémákra figyelmeztethet

Az éjszakai felriadást, a gyakori forgolódást és a nyúzott reggeleket előszeretettel írjuk a stresszes életvitel számlájára, pedig a kellemetlenségek hátterében akár súlyos egészségügyi probléma – például alvási apnoé – is állhat. Ennek a felderítésében siethet segítségünkre egy véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék.

Az alvási apnoé egy alattomos kórkép. A tünetek nem fájnak, nem riasztják az érintettet, és nem ösztönzik arra, hogy orvosi segítséget kérjen. Jelentkezésekor a légutak hosszú másodperceken keresztül (egyetlen éjszaka akár 20-30 alkalommal) teljesen elzáródnak, a légvétel pedig általában csak egy erőteljes horkantást követően folytatódik tovább. Ilyenkor nem megfelelő az oxigénellátás, csökken a vérnyomás és a pulzus, a pánikszerű lélegzetvétel során pedig hirtelen egekbe szöknek az értékek. A folyamatos véroxigénszint mérő gyűrű és alvásfigyelő készülékek alkalmazásával többek között erre a – hosszú távon súlyos szövődmények kialakulásához vezető – kórképre is fény derülhet.

Felmérések szerint a lakosság körülbelül 4 százaléka súlyos, 10 százaléka pedig enyhe alvási apnoéban szenved, tehát egy igen gyakori kórképről beszélhetünk. A 40-60 év körüli férfiak tekinthetőek a leginkább veszélyeztetettnek – közülük minden tizedik ember állapota tekinthető súlyosnak.1

Az alvás minősége egyetlen pehelykönnyű gyűrű segítségével monitorozható

A Go2Sleep véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék használatával nem csak a véroxigénszint, hanem a pulzus is folyamatosan szemmel tartható. Az ujjra húzható gyűrű nem okoz diszkomfort érzetet, az egész éjszaka folyamán figyeli és rögzíti az értékeket, statisztikákat és diagramokat készít, a kapott adatok kiértékelésével pedig észlelhetővé teszi a véroxigénszint alakulását és az alvási apnoé jelenlétét.

Sleepon GO2 véroxigénszint-mérés otthon

A készülék nem csak a problémák észrevételében, hanem a szükséges lépések megtételében is segítséget nyújt. Amikor az okoseszköz alvás közben légzéskimaradást vagy alacsony véroxigénszintet mér, rezgéssel figyelmezteti – ezáltal levegővételre készteti – a viselőjét, a rögzített adatok alapján pedig átfogó jelentést készít, és tájékoztat, ha indokolttá válik a szakember felkeresése.

Nincsenek földrajzi korlátok, csak pontos és azonnali eredmények

A Go2Sleep véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülék az ujjakban futó hajszálerek monitorozásával sokkal pontosabb adatokat képes szolgáltatni, mint a hagyományos csuklós készülékek. Az okoseszköz egy ingyenes alkalmazás segítségével összekapcsolható a mobiltelefonnal, egyéni azonosítók használatával pedig – földrajzi távolságtól függetlenül – a készüléket viselő családtagjaink véroxigénszintjéről is bármikor naprakész információt kaphatunk (ezt a funkciót akár a kezelőorvosok is használhatják a páciensek kezelése során).

Az orvostudomány nem invazív eszközei bárki számára elérhetőek, és a pandémia idején is segítséget nyújthatnak. A koronavírus következtében légzési nehézség és tüdőgyulladás (ami a véroxigénszint csökkenésével párosulhat) is kialakulhat, így a véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülékek a COVID-19-cel fertőzöttek számára is hasznos eszköznek bizonyulhatnak.

A legkisebbek számára is van megoldás

Méreteiből adódóan a Go2Sleep kisgyermekek esetében nem alkalmazható, a Viatom PO5 Baby készülékkel viszont a legkisebbek egészségügyi állapota (véroxigénszintje és légzése) is szemmel tartható. A bőrbarát, légáteresztő textil réteggel borított karkötőnek köszönhetően a készülék kellemetlenségek nélkül felhelyezhető az apróságok lábára, a mobiltelefonra letölthető ingyenes applikáció segítségével pedig akár 24 órán keresztül ellenőrizni lehet az adatokat.

Viatom PO5 Baby  O2 alvásmonitor-légzésfigyelő-véroxigénszint mérés babáknak

A néhány napos vagy hónapos kisbabák nem tudják közérthető módon közvetíteni szervezetük jelzéseit, és sajnos akár az is előfordulhat, hogy alvás közben elfelejtenek levegőt venni. A Viatom PO5 Baby véroxigénszint mérő készülék azonnal jelez, ha aggodalomra okot adó véroxigénszint vagy pulzus értéket mér, és indokolttá válik a szakember felkeresése.

Legyen mindenki biztonságban!

A szinte észrevétlenül viselhető véroxigénszint mérő és alvásfigyelő okoseszközök segítségével azonnal cselekedhetünk, ha problémát jeleznek a készülékek. Fény derülhet az éjszakai légzéskimaradásokra, az alacsony véroxigénszint és pulzus értékekere vagy a nyugtalan éjszakák hátterében meghúzódó egyéb okokra.

A Go2sleep vagy a Viatom PO5 Baby véroxigénszint mérő és alvásfigyelő készülékek használatával rendszeresen ellenőrizhetjük az egészségügyi állapotunkat, és biztonságban tudhatjuk a szeretteinket.

A készülékeket IDE KATTINTVA rendelheted meg.

Teljes kínálat a véroxigén és pulzusmérő készülékek területén.

Engedd, hogy szakmailag segítsünk a döntésben!

Forrás: 1 Alvási apnoé tünetei és kezelése

Tartalomhoz tartozó címkék: #Okos Gyógyászat #Otthon Gyógyászat